Departamentul Asistență Clienți

Ore

Lun - Vin

7:00AM - 9:00PM

Sâm - Dum

7:00AM - 6:00PM

(GMT-7)

Politica de retur

Înțelegem că uneori lucrurile se schimbă și este posibil să trebuiască să returnați comanda. De aceea, am creat o politică de returnare pentru 30 zile

Garanție de Satisfacție de 30-Zile

Puteți returna produsele achiziționate de la noi în 30 zile de la primire, însă, dacă decideți să returnați produsele dvs. după 14 zile dar nu mai târziu de 30 zile după primirea produselor, se pot aplica taxe de retur (vă rugăm să consultați secțiunea Tarife de returnare de mai jos pentru mai multe informații).

Iată cum funcționează politica noastră de retur - în termen de 30-Zile de la primirea oricăror produse achiziționate de la noi, puteți returna și primi o rambursare, schimbarea produsului sau punte credit în magazin pentru achiziții viitoare, dacă:

(a) Ați primit un produs cu pachetul deteriorat sau contaminat;

(b) Ați primit un produs cu defect sau care nu funcționează;

(c) Ați primit un produs greșit;

(d) V-ați răzgândit și vreți să returnați un produs desigilat dar nefolosit.

Oferim doar o Politica de Retur de 30-zile pentru produsele achiziționate de pe acest website / Dacă ați achiziționat produse „Enence” de la alți vânzători, vă rugăm să consultați site-ul de pe care ați achiziționat pentru retur, deoarece astfel de returnări ar putea fi supuse politicii vânzătorului asupra căreia nu avem control.

Comandă primită

14 zile

30 zile

Rambursare intregrală

Nu se acceptă retururi

Vă rugăm să rețineți că costurile de transport nu sunt rambursabile dacă articolul este returnat la mai mult de 14 zile de la livrare sau dacă ați ales opțiunea de livrare rapidă.

Tarifele de retur

Dacă ne informați că doriți să returnați produsele achiziționate în termen de 14 zile de la primirea produselor achiziționate, nu se vor aplica taxe suplimentare, dar VA TREBUI să acoperiți costul transportului. Odată ce primim produsul achiziționat, vom emite o rambursare completă.

Pași de urmat atunci când returnați un produs

Pasul #1 - Contactați echipa noastră de asistență pentru clienți prin completarea unui formular de contact accesând https://enence.com/contact în termen de 30 de la primirea produselor comandate. Vă rugăm să furnizați către serviciul de asistență pentru clienți numele dumneavoastră complet, adresa de e-mail, numărul de comandă și să descrieți pe scurt motivul pentru care doriți să returnați produsul.

Pasul #2 - Echipa noastră de asistență pentru clienți va răspunde solicitării dumneavoastră în termen de 3 zile lucrătoare și, dacă cererea dumneavoastră de returnare îndeplinește condițiile Termenilor și Condițiilor stabilite în această Politică de Returnare și în Termenii de Utilizare, echipa noastră de asistență pentru clienți vă va oferi un link pentru a accesa formularul de returnare. După ce ne furnizați toate informațiile necesare, vă vom furniza un număr de Autorizare de Returnare a produselor („RMA”) și o adresă de returnare.

Pasul #3 – reambalați produsul în siguranță, atașați formularul RMA furnizat într-un loc vizibil pe colet și trimiteți-ne produsele returnate la adresa de retur oferită de echipa noastră de asistență pentru clienți. Vă rugăm să rețineți că vom putea accepta produse returnate numai dacă vor avea atașat numărul RMA și sunt trimise la adresa de returnare indicată de noi.
Articolele care nu au defecte trebuie returnate nefolosite, în starea inițială, în ambalajul original și nedeteriorat. Pentru articolele defecte, vă rugăm să contactați serviciul nostru de asistență pentru clienți înainte de a aranja returnarea.

Pasul #4 - Trimiteți-ne numărul de urmărire al coletului returnat și linkul dumneavoastră unic de returnare. Vă rugăm să rețineți că taxele de expediere pentru retur nu vor fi rambursate sau compensate. Retururile fără număr de urmărire ar putea fi refuzate de depozitul nostru, vă rugăm să vă asigurați că utilizați o metodă de expediere adecvată sau o altă metodă de expediere care poate fi urmărită și nu uitați să ne furnizați numărul de urmărire.

Pasul #5 - După ce vom primi produsele returnate și după ce le vom examina, vom efectua rambursarea în termen de 14 zile. Vă rugăm să rețineți că taxele de expediere ale returului nu vor fi suportate de către noi.
Odată ce o rambursare este efectuată, în mod normal, durează până la 3-5 zile lucrătoare pentru ca rambursarea să apară în extrasele dumneavoastră bancare. Rambursarea vă va fi trimisă înapoi la sursa inițială de plată pe care ați folosit-o pentru a plăti comanda.

Vă rugăm să consultați Termenii de Utilizare pentru mai multe informații despre politica noastră de returnare și rambursare.